10 са задържаните лица след провеждането на специализирана полицейска операция по отношение на организирана престъпна група, която се е занимавала с нелегална миграция – транспорт и извеждане през границата на България. Очаква до края на деня бройката да се увеличи. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

Това каза на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов, който е днес в града ни по повод годишния отчет на ОДМВР-Бургас.

Групата е била много активна през последните месеци, а днешната акция е съвместна между Главна дирекция Гранична полиция, Регионалното звено на Гранична полиция – Бургас и ДАНС. Групата е действала на територията на цялата страна, но предимно в област Бургас“ , сподели още Стоянов.

По негови думи в ОПГ-то е имало строга йерархия – лидер, помощници и логистици.

Маршрутите им са били различни, а те са работили от месеци, през което време са били наблюдавани от органите на реда с цел събиране на информация за повдигане на солидни обвинения.

Лидерът е задържан, криминално проявен е. Няма информация за замесените служители на МВР“, поясни още вътрешният министър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви