ОбС във Варна - против перките в Черно море
ОбС във Варна - против перките в Черно море

Общинският съвет във Варна прие декларация, с която иска оттегляне на законопроекта за изграждане на вятърни електроцентрали в Черно море.

В подкрепа на документа са гласували 34-ма общински съветници, 4-ма са били „против“, съобщи БНТ.

Темата е поставена от съветниците от „Възраждане“, от представители на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, на рибарски сдружения и природозащитници.

Декларацията ще бъде изпратена в Народното събрание.

Вчера и общинските съветници на Шабла приеха декларация срещу законопроекта, който предвижда изграждане на вятърни електроцентрали в българската акватория на Черно море. Декларацията е изпратена до институции и политически партии.

С шест гласа „за“ и два „въздържал се“ на извънредно заседание съветниците от местния парламент в Шабла приеха декларация, която е изпратена до Народното събрание, изразяваща се в едно изречение – „Уважаеми г-н Желязков, уважаеми дами и господа Народни представители, с настоящата декларация изразяваме своето несъгласие с внесения „Законопроект за енергия от възобновяеми източници в морските пространства““.

Шабла бе третата морска община в област Добрич след Балчик и Каварна, която изрази несъгласието си с възможността за разполагане на ВЕИ централи в Черно море. Срещу законопроекта се обявиха и редица организации от браншовете „Рибарство“ и „Туризъм“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви