Почистване на паметника на Апостола

Братята журналисти Кеворк и Степан Дадурян по традиция почистиха днес паметника на Апостола. Те използваха безвреден препарат и оптимална температура вода. Това стана с партньорството на сметопочистващата фирма Нелсен Бургас.

Такива акции се провеждат на годишнините – за обесването и рождението на Апостола.

„ Това е личен акт, защото приживе стратегът на родната революция е имал изпитани съюзници от арменски произход. А градежът на паметника му в Морската градина се осъществява с помощта на нашите прадеди. Една част – с доброволен труд, а друга- с дарени средства. Те са участвали и в последващото оформяне на историческия кът в Приморски парк. Взаимстван е моделът на морския гр. Текирдаг /Родосто/, откъдето идват като бежанци в началото на 20 век нашите прадеди“, казват Кеворк и Степан.

 

„Мечтата ни като обикновени общественици е да станем като Рим и Ереван. Там паметниците на историческите герои в по-голямата си част са осиновени за определен времеви период от учебни заведения, читалища и университети. Така чувството за дълг и отговорност е много силно и местните власти нямат разходи по поддръжка и ремонти“, уточняват братята.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви