Над 3900 ученици от 185 училища в цялата страна участваха в Четиринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език. Те бяха разделени в седем възрастови категории от 6 до 12 клас. Във всяка от тях национално жури излъчи победител и класирали се на второ и трето място. Бургас има трима призьори в следните възрастови категории:

7 кл. – Валерия Коджаиванова от ОУ „Петко Р. Славейков“ – второ място

8 кл. – Еми Георгиева от АЕГ „Гео Милев“ – първо място

12 кл. – Мария Тодорова от ПГРЕ „Георги С. Раковски“ – второ място

Церемонията по награждаване на победителите се проведе на 9 февруари в Barter Community Hub в София. На нея бяха поканени призьорите и техните преподаватели по английски език. Участниците посетиха Американското посолство и се включиха в литературна разходка, организирана от Фондация „Прочети София“.

Творбите на победителите можете да прочетете тук:

http://www.creativewriting-bg.com/assets/14-BCWC-booklet.pdf

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за четиринадесета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“, в партньорство с Посолството на САЩ и с подкрепата на Американския университет в България, издателствата „Klett“ и „Експрес“ и куриерска фирма „Интерлогистика“.

То има за цел да насърчи учениците да мислят нестандартно и да се изразяват на английски език. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като „Каквото и да ме попиташ, отговорът ми ще бъде „Не“, „Завръщане в бъдещето“, „Слонът, който ядоса снежния човек“ и др.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви