Снимка: Архив

Баща и син измамили възрастни хора. Синът е задържан, бащата – македонец, се издирва.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение измамата за сумата от 900 лв., осъществена на 26 януари.

30 годишен софиянец и 78 годишния му баща – македонски гражданин, като първият е задържан, а втория се издирва от полицейските служители. Схемата за извършената измама е следната : около 10.20 ч. на 26.01.т.г. 78 годишния бургазлия е пресрещнат на ул. „Гурко“ в района до „Тото-пункта“ от възрастния мъж, който го заговорил под предтекст, че търси автосервиз на „Волво“.

Не след дълго при тях дошъл и по-младия мъж, като двамата непознати му предложили да купи скъп часовник, като бургазлията им дал сумата от 900 лв. Непознатите му предоставили часовника, за който впоследствие е установено, че е без голяма стойност.

30-одишния софиянец, задържан от полицейските служители направил пълни самопризнания по случая и подробно описал механизма на извършеното деяние. Баща му е обявен за общодържавно издирване.

Припомняме, че двамата са извършители и на друго криминално престъпление на територията на Бургас на 28.01.т.г., когато отново чрез измама откраднали от 86- годишен бургазлия сумата от 150 лв. Работата по случаите продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви