Община Бургас, Регионална библиотека „Пейо Яворов“ и издателство Жанет 45 ви канят на среща с Мария Донева, която за първи път гостува в красивата и уютна бургаска библиотека – Регионална библиотека „Пейо Яворов“.

Ще чуете стихотворения от нейната последна книга „Боядисвам в бяло лятото“ и може би от други нейни любими книги. Ако се падне да е мразовит февруарски ден, отидете да ви стоплят думите на Мария Донева и Антон Димитров.

Очакваме Ви на 16 февруари, петък в 18:30 часа в Център за съвременно изкуство и библиотека Бургас.

Вход свободен!

* * *

Много радост и много тъга. Любов и смърт. Приливът на Ерос и отливът на Танатос. Между тези брегове се люшка животът и добре че са думите на Мария Донева, за да ни напомнят, че всичко в него си струва да премине през сърцата ни.
– Веселина Седларска

В лятото на Мария Донева бялото е онова, което светлината вече не може да бъде. Бялото е претворената светлина. В тези стихове сред чистата радост от дните се надвесват сенките на тъгата. Но силата на бялото е в това да смеси тъгата с всички останали цветове. За да бъде отново животът!
– Здравко Дечев

Поезията в книгата на Мария Донева е такава, че ти се приисква час по-скоро да прегърнеш някого – майка или баща, брат или сестра, дете. И да им кажеш отново колко много ги обичаш.
– Красимир Лозанов

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви