Главната улица в кв. „Сарафово“ – „Ангел Димитров“ ще има нови, по-широки и удобни тротоари. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на Община Бургас за 2024 г.

Предложението е на общинския съветник от групата на ГЕРБ Евелина Михалева. Докладната записка беше гласувана на вчерашната сесия на Общинския съвет.

„Миналата година започна изграждането на тротоари по основната улица „Ангел Димитров“, както и на джобове за паркиране на моторни превозни средства. Тази година от ВиК беше прокарана и канализацията в този участък. Изграждането на тротоари по цялата улица ще направи облика на квартала много по-красив, а разхождането по улицата – по-приятно и безопасно.“, коментира Михалева.

Тя допълни, че изключително бързото разрастване на квартала и многобройните нови кооперации и жилищни комплекси се нуждаят от добра довеждаща инфраструктура, която да подобри качеството на живот на живущите в квартала.

„Липсата на тротоари и разрушените такива, затрудняват придвижването както на майките с колички, така и на възрастните хора. Освен това липсата на тротоарна настилка на някои места е пречка за поставянето на пешеходни пътеки.“, обясни общинският съветник от ГЕРБ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви