Финансови съвети за студенти

Умеят ли студентите да се справят с финансите си? Жив ли е още образът на “бедния студент” или в наши дни, благодарение на всички инструменти за кредитиране и достъп до информация вече няма нужда от финансови съвети за студенти?

Практиката показва, че немалка част от студентите изпитват трудности да се справят с бюджета си, но причините затова са различни, споделят от Изи кредит.

Недостатъчно средства

Причина 1 за финансовите проблеми на студентите са недостатъчните средства. Това е разбираемо, тъй като повечето от тях все още разчитат на родителите си, но в същото време финансовите им нужди са като на работещ човек.

В такива случаи е особено важно човек да се посвети на правилно управление на парите си и да се възползва при нужда от кредитни инструменти.

Още по-разумно е в тази ситуация студентът да направи всичко възможно да съчетае ученето с работа, най-добре в сферата на своето образование.

Неправилно разпределение на средствата

Причина 2 за незавидното финансово състояние на някои студенти е, че не успяват правилно да разпределят парите си. Те имат особено силна нужда от адекватни финансови съвети за студенти, защото само така ще могат да сложат харчовете си в ред.

Как се разпределят по принцип парите в един личен финансов план:

  1. Плащане на сметки и вноски по кредити – това е винаги на първо място. Да се живее в дълг значи да се плащат ненужно високи лихви и да се отреже възможността за бъдещо ползване на заеми заради лош кредитен рейтинг.
  2. Храна и облекло – тук може да се импровизира много – от second hand находки до приготвяне на домашна храна с модерните уреди за бързо готвене – възможностите да се впишеш в бюджета са неограничени
  3. Забавления – на трето място в списъка с финансови съвети за студенти слагаме забавленията, защото сме наясно, че тук се харчат най-много пари. Понякога желанието да се демонстрира статус рязко надвишава реалните възможности и се стига до финансови проблеми. Не се колебайте да измисляте разнообразни начини за забавление, които НЕ СА свързани с пилеене на пари. Да харчиш не значи да се забавляваш, нали?

Липса на финансова култура

Ние сме длъжници на младите хора, защото финансовото образование все още не е застъпено нашироко в средното образование.

За щастие обаче има вече достатъчно финансови съвети за студенти, които лесно могат да се приложат и да дадат своите резултати още в първите месеци от прилагането им.

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата[MZ1]  статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви