Може би вече сте забелязали тенденцията, която се налага в света на модата и красотата – има много розово, изобилие от момичешки аксесоари като панделки и перли и всичко изглежда супер женствено. Кокетният грим, който клони към романтика и флиртуващи нюанси, е точно в крак с новата мода.

Този външен вид е актуален в момента, защото е еволюирала, по-мека версия на яркорозовата тенденция Barbiecore, която превзе света не много отдавна. Според гримьора Брайън Кантор, може да мислите за кокетния грим като за разширена версия на зашеметяващите визии, които виждаме в сериала „Бриджъртън“, смесен със съвременната Мария Антоанета.

По-долу ви даваме пълни инструкции, които да ви помогнат да пресъздадете външния вид.

Какво е кокетен грим

В дантелен, украсен с перли свят, кокетният грим е откровено закачлив вид, който се опира на монохроматична палитра от нежно розово. Характеризира се с очи като на кукла, които са подчертани чрез тънки мигли и очна линия. Кантор добавя, че кокетният грим показва пренаситени от руж бузи, замъглени устни и координиращи сенки за очи.

Кокетният грим е идеален за по-студените сезони, за да върне цвета на кожата. Освен че придава по-мек романтичен вид, той също така осигурява и по-младежка визия. Тенденцията също така е в съответствие със засиленото експериментиране, което виждаме с ружа в последно време. Това е възможност да си поиграете с нови за вас цветове и разположение на грима.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви