Действащите шампиони на България – Нефтохимик, успяха да преодолеят тежък съперник в лицето на ЦСКА след като в мач от 16 кръг в Ефбет Супер Волей надиграха „червените“ с 3:1 (25:19, 25:16, 23:25, 26:24) пред собствена публика в зала “Младост” в Бургас.

С успеха бургазлии успяха „да си го върнат” на ЦСКА за загубата на четвъртфинала на Money + Купа България 2024.

Страхотен мач за победителите направи избраният по-късно за играч на мача – Красимир Георгиев. Центърът на Нефтохимик завърши с 16 точки в атака (100% успеваемост) и 4 блокади.

Нефтохимик взе първите два гейма сравнително лесно, но след това ЦСКА „показа зъби”, като феновете преживяха много емоции в следващите два гейма. В крайна сметка обаче, шампионите успяха да запазят по-голяма концентрация в ключовите моменти и се поздравиха с успеха.
Статистически, Нефтохимик надигра ЦСКА във всички елементи: 52 на 50 успешни атаки, 6 на 4 аса, 11 на 6 блокади. Домакините записаха повече точки и от грешките на съперника: 30 на 24.

“Заявката с тази победа е да останем поне трети. Нашата амбиция обаче е да се качим по-горе, за да имаме едно домакинство в повече. Влакът набира скорост, но и спира. Има едно отпускане след втория гейм, което може да ни изиграе лоша шега в даден момент. Специално за днес трябва да отдадем и на ЦСКА заслуженото в третия гейм. Те имат много разнообразие като четворки, могат да въртят ротациите. Ние имаме две четворки и половина, Георги Петров не е на 100% възстановен. Ние пък имаме избор на центрове.

Играем според противника. Нямаме една система на игра, не е фиксирана. Напасваме според хората, които се явяват отсреща. Търсим слабите места.

Като цяло ме притеснява концентрацията ни. Тези състезатели са достатъчно грамотни, така че ако държат високо ниво на концентрация, могат да играят на високо ниво.

Колективът е прекрасен. Влакът го кара този, който плаща. Президентът на Нефтохимик го кара. Няма да има само победи, разбира се, но съм казвал винаги на играчите, че ако имат нещо да си кажат, трябва да е конструктивно. Понякога лошият поглед може да е по-лош и от наругаване.

Една звезда зависи от другите пет човека на игрището. Звезди няма, има можещи и неможещи и тези, които се раздават,” бе коментарът на треньорът на Нефтохимик Мартин Стоев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви