Лойд Остин пак е приет в болница
Лойд Остин пак е приет в болница

Министърът на отбраната на Съдинените щати Лойд Остин снощи е бил откаран в болница във Вашингтон. Там е за лечение на „симптоми, предполагащи възникнал проблем с пикочния мехур“, съобщи говорител на Пентагона, цитиран от Ройтерс.

Първоначално в изявление на прессекретаря на Пентагона – генерал-майор Пат Райдър, се каза, че по време на хоспитализацията Остин ще продължи да изпълнява задълженията си. По-късно обаче Райдър заяви, че министърът е прехвърлил функциите си на заместник-министъра Катлийн Хикс.

Лойд Остин трябваше да отпътува за Брюксел, за да проведе среща на контактната група за Украйна. След което – да участва в редовната среща на министрите на отбраната на НАТО. Към момента не е ясно дали хоспитализацията му ще промени тези планове.

В края на февруари Остин трябва да бъде изслушан в Конгреса. Защото стана ясно, че преди малко повече от месец тайно е бил в болница заради открит рак на простатата. За постъпването му в лечебното заведение тогава не е бил информиран дори президентът Джо Байдън.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви