Гласуваха пари за Израел,Украйна и Тайван
Гласуваха пари за Израел,Украйна и Тайван

Изненадващо законопроект за помощи за Украйна и Израел и Тайван на стойност 95 милиарда долара премина процедура по гласуване в Сената на САЩ, след като републиканците вчера блокираха компромисно законодателство, в което бе включена дългоочаквана реформа на имиграционната политика, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Седемнадесет републиканци подкрепиха новия законопроект, което бе изненадващо, тъй като вчера те блокираха по-широкообхватното законодателство.

„Това е добра първа стъпка. Този законопроект е от съществено значение за нашата национална сигурност и за сигурността на нашите приятели в Украйна и в Израел, за хуманитарната помощ за невинните цивилни в Газа, както и за Тайван“, заяви лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър.

Очаква се Сенатът да постигне споразумение по окончателна версия на пакета с помощи в рамките на няколко дни и някои републиканци да продължат да настояват да внесат изменения в него, посочва Ройтерс. Дори законопроектът да бъде одобрен в Сената, той има несигурно бъдеще в Камарата на представителите. Десетки републиканци в Камарата, особено най-близките съюзници на бившия президент Доналд Тръмп, гласуват срещу каквато и да било помощ за Украйн

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви