Борисов - европейският политик
Борисов - европейският политик

ГЕРБ-СДС не отстъпват Външно министерство на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). Ясно и точно: Мария Габриел – премиер, каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Външно министерство, единственото което имаме – при нас, да се избере министър, който защитава държавните, а не партийни интереси, всички други министри и областни управители остават при тях (ПП-ДБ), поясни той. Ако това не се случи, няма какви преговори да се водят повече, обяви Борисов.

„Ако няма ротация, всичко ще се чупи и следват избори 2 в 1“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че е потресен от вчерашното изказване на акад. Денков, който искал Външно министерство, не, за да се чува гласът на България, на правителството, на народа, а на ПП-ДБ.

Вчера пред журналисти в Хага премиерът Николай Денков заяви, че не иска поста на външен министър като такъв, а за да се чува гласът на ПП-ДБ в чужбина.

Лидерът на ГЕРБ се обърна задочно към Кирил Петков с призив ПП-ДБ да си спазят договорката ГЕРБ да има външен министър.

Относно случващото се в Столичния общински съвет Бойко Борисов заяви отрече ГЕРБ да е участвал в договорки за осигуряване на мнозинство за избора на председател на СОС.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви