Крадец
Крадец

Служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас установили извършителите на кражбата на пари и златни накити, осъществена на 04 януари от апартамент, разположен в бл. 42 в ж.к. „Изгрев“. Апартаментът е собственост на 35 -годишен бургазлия.

Крадците са двама криминално проявени и осъждани софиянци / на възраст 47 и 49 години/ и техен 43-годишен съгражданин.

Установено е, че същите чрез отключване на секретен патрон на входната врата проникнали в жилището, след което взломили метална каса, отнемайки сумата от 2 000 лв. и около 20 грама златни накити.

По случая са извършени множество процесуално-следствени действия / разпит на свидетели, разпознавания, ДНК експертизи, претърсване и изземване в ползваните от мъжете жилища и автомобили на територията на София, откъдето са иззети веществени доказателства и др./.

Констатирано е, че към извършеното престъпление има още един съпричастен мъж / 54-годишен криминално проявен, също от София/, който е обявен за общодържавно издирване с мярка принудително довеждане. На тримата софиянци са повдигнати обвинения, а с прокурорски постановления срокът на задържането им е удължен до 72 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви