Полицейска акция, при която са откри 306 броя насаждения с марихуана, е проведена в Слънчев бряг. Повече подробности по темата днес дадоха директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Емил Павлов и окръжният прокурор Георги Чинев.

Ударът може да го отчетем като голям. В рамките на един ден са разкрити две помещения за отглеждане на марихуана. Едното се е намирало в хотел „Мегас“, а другото в складова база“ , посочи ст. комисар Павлов.

Хотелската наркооранжерия се е помещавала на цели два етажа, като цялото оборудване от стаите е било изнесено на първия етаж. Там марихуаната е отглеждана през зимните месеци. През лятото в хотела отново са настанявани туристи. Вложената сума в оборудване за отглеждане на марихуана е много голяма – около 60 000 лева. А на място е задържан и криминално проявен мъж. Хотелът е бил нает от юридическо лице. Собственикът е разпитан, като е заявил на органите на реда, че е отдавал мястото през зимата под наем.

В складовата база пък е задържан друг мъж, който отглеждал 54 растения марихуана. Двете наркооражерии не са действали в синхрон, като полицията ги е ударила едновременно заради това, че са били в непосредствена близост една до друга – на разстояние от около 300 метра. Марихуаната е била предназначена не само за българския пазар, но и за износ към Турция.

Количеството открита марихуана е много голямо. Готовата продукция е била 69 килограма. На свободния пазар цената на един килограм е между 4000 и 5000 лева. Общо марихуаната може се оцени на над 250 000 лева. Подобен удар скоро не е правен. Борбата с този вид престъпления е водеща за полиция и прокуратура и ние ще бъдем безкомпромисни към наркоразпространението“ , каза от своя страна прокурор Чинев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви