Родената в Украйна победителка в конкурса за красота Мис Япония се отказа от короната си, след като таблоид разкри аферата ѝ с женен мъж.

26-годишната Каролина Шиино беше избрана за Мис Япония преди две седмици, но победата ѝ предизвика обществен дебат поради произхода ѝ.

Докато някои приветстваха коронясването ѝ, други казаха, че тя не представлява традиционните японски идеали за красота.

На фона на фурора местно списание публикува статия, в която се твърди, че има афера.

Материалът в Shukan Bunshun съобщава, че Шиино е имала връзка с женен влиятелен човек и лекар. Мъжът не е дал публичен коментар.

В първоначалния си отговор на доклада миналата седмица организаторите на конкурса защитиха Шиино, като казаха, че тя не е знаела, че мъжът е женен. В понеделник обаче организаторите казаха, че тя е признала, че знае за брака и семейството на мъжа.

Тя се извини за подвеждането и организаторите приеха отказа ѝ от титлата, съобщиха от Асоциацията на Мис Япония.

Каролина Шиино също се извини на феновете си и на широката общественост в изявление в понеделник, в което каза, че е действала от страх и паника.

„Наистина съжалявам за огромните неприятности, които причиних, и за това, че предадох тези, които ме подкрепяха“, каза тя.

Титлата Мис Япония ще остане вакантна до края на годината, въпреки че имаше няколко подгласнички.

Шиино бе обявена за Мис Япония на 22 януари – те я и първият човек от европейски произход, получил тази чест. Тя е родена в Украйна, преди да се премести с майка си в Япония, когато е на пет и приема японското фамилно име на втория си баща.

Тя говори и пише свободно японски и официално приема японско гражданство през 2022 г.

При получаването на титлата си тя каза в речта си: „Много пъти не са ме приемали за японка, но съм изпълнена с благодарност, че днес ме признаха за японка“.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви