Съвсем наскоро разбрахме повече подробности около актьорския състав на „Белият лотос“, в който бе обявено, че ще фигурира и името на Милош Бикович.

Но малко след това се заформи вълна от недоволство срещу участието му в продукцията на HBO. Дори в профила в X на Министерството на външните работи на Украйна се появи пост, с който те негодуват срещу актьора.

Проблемът е, че роденият в Сърбия Милош Бикович не само живее в Русия и има руски паспорт, но според министерството подкрепя и инвазията на Русия в Украйна. През последните 10 години Милош Бикович работи в Русия, като през 2018 г. получи награда лично от Владимир Путин, а през 2021 г. стана и руски гражданин, пише The Hollywood Reporter.

„HBO, правилно ли е да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?“, се пита в поста в X на Министерството на външните работи на Украйна.

Явно създалото се напрежение е резонирало и от HBO обявиха, че Милош Бикович няма да участва в третия сезон на „Белият лотос“.

„Участието ми не е възможно поради причини извън сферата на изкуството и няма да се преклоня пред никакъв сценарий, който се стреми да компрометира моята почтеност“, казва Бикович в изявление. Като пожелава успех на колегите си, които ще работят по новия сезон.

Милош Бикович освен това смята, че случващото се е умишлена атака срещу него, която хвърля сянка върху изкуството и неговата свобода. „Резултатът от това е триумф на абсурдността и поражение за изкуството“, пише в профила си в Instagram актьорът.

Интересното е, че постът на Бикович бе коментиран и от Александър Сано. „Глупостта винаги свършва, защото е слаба и безсмислена. За някои коментари тук – въпрос на пълна душевна и интелектуална празнота е, ако не можете да отделите изкуството от политиката“, пише българският актьор в подкрепа на колегата си.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви