ЦПЗ

54-годишната Албена Карагьозова, която от години тормози цял блок в Бургас, вече е приведена за лечение в Центъра за психично здраве, съобщиха от полицията.

Днес сутринта тя е изведена принудително от дома си и отведена за лечение.

Психично болната жена е с диагноза шизофрения и многократно е отправяла заплахи към живущите в блока.

Тя наводнява и техните апартаменти, както и общите части на блока, тъй като регулярно почиства дома си с голямо количество вода. Според домоуправителя на блока жената прави „водна защита“ в дома си, „защото се страхувала от облъчване с лазери“. Така тя наводнява съседите си от години.

Хората се оплакват, че тя денонощно отправя заплахи към тях, наводнява апартаментите им, както и входа. Някои от съседите й са ремонтирали жилищата си, но течовете продължават, а стените са покрити с мухъл. Съседите изпитват страх от болната жена и се надяват на съдействие от страна на институциите.

„Аз съм тормозен, защото имам непрекъснати заплахи от нея за убийство. Аз съм инвалид и се страхувам за живота си, защото всеки един момент мога да срещна тази жена, която е много болна“, разказва съседът на психично болната жена Боян Станилов.

Съседите са молили прокуратурата и полицаите да вземат мерки по казуса.

“Имаме постановление от средата на месец май от Районна прокуратура за настаняване на лицето в ЦПЗ. След многократни посещения на адреса тя не отваря, стои си вкъщи.

Един път успяхме да влезем, тя ни отвори и я настанихме в ЦПЗ. Оттогава досега ежемесечно районен инспектор, който е по линия на териториално обслужване посещава адреса, но не успява да направи абсолютно никакъв контакт”, посочи гл. инспектор Ивайло Инджов, нач.сектор „Охранителна полиция“ към Първо районно управление в Бургас в ефира на БНТ.

Днес вече жената е настанена за лечение.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви