Гръцките фермери затварят границите и пътищата
Гръцките фермери затварят границите и пътищата

Гръцките фермери затварят граници и централни пътища от утре. Подготвят и обсада на Атина с трактори.

След няколко часа съвещания и оценка на обстановката фермерите решиха от утре да блокират гранични пунктове и централни пътища в цялата страна. Не се посочват часовете на протестите, но ще действат едновременно навсякъде. Вече затвориха централната магистрала при Лариса за неопределено време.

Основните искания на протестиращите остават евтини горива без акциз, ниски цени на тока, пълни обезщетения при природни бедствия и закони, които да защитават местното производство.

„Няма бъдеще за селското стопанство, ако прекратим протестите и отстъпим“, каза лидерът на протестиращите при Лариса Ризос Марудас.

Други казаха за медиите, че мерките, предложени досега от правителството, са „подигравка“ и не решават никакви проблеми. Отстъпките на кабинета са 10 процента намаление на цената на тока, както и изплащане на първи транш от обезщетенията за наводненията и пожарите до Великден.

В същото време говорителят на правителството съобщи, че премиерът и аграрният министър са готови за диалог, но при отворени пътища.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви