Пиян шофьор
Пиян шофьор

Пияни и надрусани шофьори залови полицията през почивните дни.

Ето и останалите случаи.

На 01 февруари около 09.10 ч. на поморийската улица „Манастирска“ служители от Районно управление – Поморие спрели за полицейска проверка товарен автомобил „Ивеко“, с бургаска регистрация, управляван от 31-годишен помориец, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / кокаин/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет по надлежния ред.

На 02 февруари около 21.00 ч. в Обзор служители от Районно управление – Несебър забелязали водач на лек автомобил „Нисан Навара“, със софийска регистрация, да предприема серия от неправилни маневри. Полицаите тествали 46-годишния мъж от с. Попица, общ. Бяла Слатина за употреба на алкохол / дрегерът отчел 1.65 промила/. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На същия ден около 23.20 ч. в района до х-л „Диамант“ в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган Сценик“, управляван от 34-годишен мъж от Ихтиман, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.00 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 03 февруари около 14.45 ч. на ул. „Спортна“ за проверка е спрян лек автомобил „Ауди А 6“, с бургаска регистрация, управляван от 47-годишен мъж от с. Атия, като установили, че същия шофира след употребе на наркотичини вещества / амфетамин, метамфетамин и бензодиазепини/. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 04 февруари около 16.35 ч. на пътя Айтос – Карнобат / в района на разклона за с. Черноград/ служители от бургаската жандармерия спрели за проверка лек автомобил  „Пежо 307“, с ямболска регистрация, управляван от 20-годишен мъж от ямболското село Тенево, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет с протокол за оглед на местопроизшествие.

На 04 февруари около 13.00 ч. в района на ул. „Байкал“ до дом № 8 служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за полицейска проверка лек автомобил „Мерцедес Вито“, със софийска регистрация, управляван от 57-годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,55 промила. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви