Денков: Наши ойски няма да отиват в Украйна
Денков: Наши ойски няма да отиват в Украйна

„Утре заминават в командировка в САЩ министрите на финансите, на енергетиката и икономиката, аз ще остана тук“. Това каза на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след среща с представители на браншови организации на земеделски производители, предаде БТА.

Денков уточни, че ще остане в България за довършване на преговорите с аграрния сектор.

„Няма как да замина за друга държава, която и да е била, и тук да се подготвя протест на зърнопроизводители и на аграрния сектор“, заяви премиерът.

Всеки министър има какво да обсъжда, като се върнат, ще представят пред медиите какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание, отговори Денков на въпрос какъв е предметът на командировката на министрите в САЩ. Той не пожела да влезе в конкретика за срещите на министрите, но даде пример със среща във вторник на енергийния министър с държавния секретар по енергетиката в САЩ.

Попитан възможно ли е да бъде външен министър след ротацията Николай Денков каза, че с Мария Габриел от самото начало са казали, че ще обсъждат с медиите пълен списък с министри, обсъден с партийните лидери, а „всичко друго биха били обикновени спекулации“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви