Старши треньорът на волейболния отбор на Дея спорт Франческо Кадеду обяви, че напуска тима. Като причина италианецът посочи липса на уважение от страна на играчите в тима.

Не искам да говоря за мача. Това беше моят последен мач с Дея поради липсата на уважение от страна на отбора към мен. Благодаря за всичко и сбогом“, заяви Кадеду след победата с 3:1 гейма над Берое в 13-ия кръг на мъжкото първенство.

Не мога да кажа какво се случва, и аз съм изненадан. И на мен ми заяви, че това му е последният мач, но защо, как и по каква причина, ще стане ясно, като мине емоцията. Ще седнем и ще поговорим, за да разберем причината, все пак всеки по време и след такъв мач (когато нещата не се получават по най-добрия начин), има натрупана нервност и емоция. Ще изпием по едно кафе и ще се разберем, ако Кеки (б.р. Франческо Кадеду) е взел твърдо решение. Нямам кой знае какви възможности да му въздействам. Мисля, че и той, и останалите, като отмине емоцията, ще бъдем малко по-разумни да обмислим.

По време на мача може би се създаде грешно впечатление, че двубоят ще е лек, но после нещата малко се пообъркаха. Там започна да се трупа едно напрежение, което не мисля, че е някаква голяма драма. Положителното от ситуацията е, че дори и да играем лошо, печелим.  До момента не е имало изгледи за напускане и подобни неща.

По-рано преди мача дори говорихме за проекта Дея, тъй като това, че спечелихме Купата е само една стъпка към целта, която сме си поставили. Да създадем условия, така че отборът да стане продукт, както е в целия цивилизован свят, за да бъде трайно и дългосрочно това, а не един фойерверк с една Купа.

В крайна сметка моята цел е отборът да стане независим от мен, т.е. той да бъде маркетингов продукт, който се продава. По този начин минимизираме рисковете, ако аз нямам възможност или нещо се случи с мен, отборът/проектът да пропадне. Това е само една стъпка и Кадеду е част от този проект.

Не знам какво го е накарало да реагира така, предполагам, че утре ще разбера и ще дадем допълнителна информация“, каз Маджуров.

49-годишният Кадеду оглави Дея в края на 2022 година. Преди това италианецът е работил за отбори като полския Ресовия Жешув, италианските Латина, Кунео, Мачерата, Пиаченца и Перуджа, руския Факел, като е бил и старши треньор на националния отбор на Словакия за жени.

Дея спорт е убедителен лидер в първенството с 12 победи и само една загуба в първите 13 мача. Преди броени дни тимът завоюва и първия си трофей, печелейки Купата на България, в резултат на което властите в Бургас заявиха, че вдигат бюджета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви