Джо Байдън се изказа нецензурно за съперника си Доналд Тръмп, който си бе позволил неуместна шега за съпруга на Нанси Пелоси, бившата лидерка на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ.

По време на реч пред съмишленици във Вали Фордж миналия месец, за да отбележи третата годишнина от справянето с подстрекавания от Тръмп бунт на 6 януари 20321 г., видимо ядосаният Байдън се нахвърли върху Тръмп и последователите му, че се радват на политическото насилие. „На митинга си той се шегува за натрапника, който подбуден от голямата лъжа на Тръмп, удари с чук Пол Пелоси по главата. И той смята, че това е забавно“, каза президентът. „Той се засмя на това. Какъв болен…”, тук гласът на Байдън заглъхна, докато тълпата го аплодираше и се смееше. Но президентът не спря. Със заглъхнал глас той нарече Тръмп “sick fuck”, който се наслаждава на нещастията на другите, според трима души, които са чули президента да използва нецензурното описание. „Sick fuck” може да се преведе като „болян дявол“, но и като „болен шибаняк“.

През октомвир 2022 г. канадски мигрант нахлу в дума на сдемейство Пелоси в Лос Анджелис с намерението да убие Нани, но попадна на съпруга й Пол, на когото нанесе удар. Самата Нанси тогава е била във Вашингтон. Инцидентът не бе смъртоносен и по-късно Пол Пелоси бе изписан от болницата.

Според един от хората, които са общували с президента, наскоро той казал за Тръмп: “What a fucking asshole the guy is“. Това може да се превед като „Какъв шибан задник е този човек“ или „Какъв насран задник е този човек“.

Подобни твърдения противоречат на имиджа на сегашния обитател на Овалния кабинет, който се позиционира като човек, стремящ се да намали нивото на грубост и в политиката, отбелязва „Политико“.

Белият дом отказа коментар.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви