Кафе с претенция
Кафе с претенция

„Арт ателие“ на неуморната и очарователна Маруся Русева ще отбележи 13 години културна дейност с представлението „Кафе с претенция“ на 6 февруари в Куклен театър – Бургас.

Маруся има забележителен принос за развитието на културния живот в Бургас, Несебър, Поморие, Айтос, Карнобат, Свиленград, Созопол, Царево, Елхово и още много други населени места.

Година след година чрез своето „Арт Ателие“ амбициозната дама води на сцена актуални театрални, музикални и други арт спектакли. Този февруари организацията ѝ празнува 13 години дейност – 13 години, изпълнени с толкова много аплодисменти, емоции, смях и незабравими срещи с големи артисти.

Представлението на Театър „Българска армия“- „Кафе с претенция“ е с участието на Иван Радоев, Моньо Монев, Юлиан Вергов. Постановката е на Иван Урумов, сценографията и костюмите на Нина Пашова, а за музиката се е погрижил Добрин Векилов – Дони.

Комедията на Георги Марков излиза през 1965 г. със заглавие „Ние Котараците“. Предизвиква бурна полемика със сюжета си, проследяващ провалена „свалка” на трима типични представители на градската бохема от периода на 60-те години в София. Играе се през годините с много голям успех. И така – до днес.

Публиката е поканена на пътуване до 1966 г., като сцена на действието е апартаментът в София на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро. Намираме го там заедно с „авера му” – 43- годишния Милко (Иван Радоев).

Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня на кафе по „Раковска”… Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който, макар и архитект, е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен.

В кулминацията на подготовката в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43- годишният Минко (Моню Монев) – научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал, и да пийне с приятелите.

Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Заповядайте да видите сами какви са те, както и да кажете „Честит рожден ден“ на „Арт Ателие“ на Маруся Русева!

Билетите са в продажба на касата на НХК.

За повече информация и резервации: 0894 898 098

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви