Времето

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 31 януари 2024 година.

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време. Значителна ще се задържи над югоизточните райони, където на места ще има превалявания от дъжд, в Странджа – от сняг. Северният вятър в Източна България ще започне да отслабва. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 6° и минус 1°, в София – минус 5°.

В сряда ще бъде слънчево.

Значителна облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони, където все още са възможни превалявания от дъжд. Вятърът от север в Източна България ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 6°.

Ветровито в планините

Над планините ще бъде слънчево. Само над Странджа преди обяд ще има значителна облачност, не е изключено да превали слаб сняг. Ще духа умерен, по високите части силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

Слънчево по морето

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд на юг от Бургас. Там ще превали дъжд. Вятърът от север-североизток ще отслабне. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня постепенно ще отслабва.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви