Извънземните се оказаха съвсем земни
Извънземните се оказаха съвсем земни

Малките „нечовешки“ мумифицирани останки, открити в Перу през лятото, породиха десетки теории за конспирация с извънземни.Оказа се, че „извънземните” не са нищо повече от кукли.Съдебните експерти постановиха, че произходът им е съвсем земен.

Зловещите фигури – само с три пръста на всяка ръка и удължени глави, а ла извънземни, са направени от хартия, лепило, метал и човешки и животински кости, заявиха представители на прокуратурата на страната в петък. „Изводът е прост: това са кукли, сглобени от кости на животни от тази планета, със съвременни синтетични лепила. Следователно не са от „предиспанските времена“, каза пред репортери съдебният археолог Флавио Естрада. Той ръководи екипа от учени, направили анализа. „Те не са извънземни, не са извънземни“, за да не стават грешни интерпретации повтори той.

Така извънземните се оказаха напълно земни.

Експерти показаха на репортери дълги 2 фута кукли, облечени в червени, оранжеви и зелени дрехи. Стана ясно, че за направата на тези чучела са използвани костите на птици, кучета и други животни. За изработката на ръцете им са ползвани човешки кости.

Чиновниците все още не знаят кой е собственик на странните фигури. Съобщава се само, че са били изпратени на мексикански гражданин, преди да бъдат задържани от южноамериканските митнически агенти.

Конспирациите се развихриха през септември. Тогава уфологът Хосе Хайме Маусан и някои мексикански депутати категорично заявиха в Конгреса, че труповете са автентични. Маусан твърдеше, че телата – които той нарече Клара и Маурисио – са на възраст между 700 и 1800 години. Те били открити през 2017 г. в Куско, Перу, близо до предколумбовите линии Наска.

„Това е първият път, когато той (извънземен живот) се представя в такава форма. И мисля, че е ясно, че имаме работа с нечовешки екземпляри, които не са свързани с други видове в нашия свят“. Така убедено разказваше той през септември. През декември Маусан и екипа му свидетелстваха, че 30% от ДНК на останките е от „неизвестен вид“. Останалата ДНК била с неясен произход. Уфологът представи изображения на труповете, доказващи, че те не са имали бели дробове или ребра.

НЛО ентусиастът направи сходни твърдения за подобни на трупове кукли през 2017 г. По-късно те също бяха разконспирирани като „наскоро произведени кукли, които са покрити със смес от хартия и синтетично лепило, за да симулират присъствието на кожа“.

Въпреки че мистерията на фигурите е разгадана, все още се разследва как са били транспортирани до Мексико, след като са били иззети в Перу.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви