Добро утро!
Започва един прекрасен ден

Добро утро в сряда 31.01.2024г.

Времето

Температурата ще бъде между 0 и 7 градуса. Ще бъде облачно със слаб дъжд. Вятърът ще е  умерен от север със скорост 6 м/сек.

Късметче на деня

Когато си изпълнен с благодарност, Вселената ти дава изобилие.

Празник

Свети безсребреници и чудотворци Кир и Йоан

Свети Кир бил прочут лекар в Александрия. Дълбоко вярващ християнин, той лекувал с чудотворни молитви различни болести и от никого не приемал награда. Славата му достигнала Ерусалим, където младият воин Йоан, вярващ в Исус, станал негов неразделен спътник и подражател. И двамата били обезглавени заради подкрепата, която оказали на боголюбивата Атанасия и трите й дъщери Теоктиста, Теодотия и Евдоксия, подложени на жестоки изтезания заради Христовата си вяра.

Хороскоп

Овен

Отлично време за общуване и кратки пътувания. Ако имате възможност, тръгнете на път сутринта. Тогава зарядът с оптимизъм и добро настроение ще Ви бъдат подсигурени за цялото денонощие. През това време няма да Ви е трудно оперативно да се договорите с партньорите по бизнес, да преминете тест , изпит, събеседване, да напишете или изпратите писмо, или да позвъните по телефона. Денят създава прекрасни условия за литературно-художествена работа, а също и за различни технически операции и работа с текстове (като например коригиране, редактиране, оптимизиране).

Телец

Днес доверието ще стане препъни-камъкв отношенията Ви с любимия човек. Имено поради неговото отсъствие между Вас може да възникнат много горещи спорове, които могат да повлекат след себе си повече от неприятни последствия. Постарайте се да вярвате и дайте възможност да повярват и във Вас.

Близнаци

Забравете за всички условности и днес, в някакъв момент, поканете своя любим човек на танц. Нека това да не бъде бал или някакво друго ярко събитие, а мястото да е дневната или дори кухнята, а музиката да идва от някакъв малък приемник… Антуражът не е важен. Важен е танцът, който още повече ще Ви сближи.

Рак

Днес Вашият любим човек активно ще критикува всичко онова, за което ще му разказвате, което, безусловно, няма да се окаже за Вас радостно събитие. Само че в неговата критика може да се намери и зрънце здрав смисъл, което може да доведе до висококачествени и значими резултати.

Лъв

както трябва. Репутацията Ви на човек, който винаги знае какво прави, е широко известна, та затова никога няма да чувствате липса на добра компания. Единственото притеснение, което ще имате е, чие примамливо предложение да приемете и чия компания да предпочетете, но това не е беда, за която може да Ви се съчувства.

Дева

Днес на Вашия любим човек ще бъде трудно да се концентрира върху този или онзи процес, тъй като непрекъснато ще го отвличат радостни, или напротив – безрадостни мисли за Вас. Постарайте се да направите всичко възможно, за да се изпарите от неговите желания макар и за един ден.

Везни

Днес на Вашия любим човек ще се прииска, да изпробва върху Вас умен съвет, който е прочел в умна книжка, или е чул от умен човек. Желанието му е похвално, но на Вас може да не Ви хареса ролята на опитно зайче. Звездите Ви съветват, да понесете изпитанието стоически, а после сами да прочетете умната книжка.

Скорпион

През този ден е редно да си спомните, че Вашият любим човек , каквато и издръжливост да притежава, не е железен, и в един момент също може да се „пречупи”. Тогава ще бъдете без надеждна опора и верен защитник. Това значи, че днес силният трябва да бъдете Вие, за да може той поне малко да си отдъхне и да се възстанови.

Стрелец

Убедете се в това, че точно знаете, къде завършва приятелството и започва любовта. Днес ще Ви бъде много лесно да прекрачите тази граница както към едната, така и към другата страна. Трябва точно да знаете какво правите и какво Ви е нужно, иначе всичко може да завърши по най-неприятния за Вас начин.

Козирог

Днес звездите Ви препоръчват, да се замете със своя външен вид. Наистина, Вашата половинка най-вече обича душата Ви, но съвсем не са и безразлични като прическата, така и облеклото Ви, дори и никога да не е ставало дума за това. Направете и подарък – бъдете днес особено обаятелни и привлекателни!

Водолей

Днес може да подарите на своя любим човек нещо от живата природа: котенце, кученце, цветче, кактус или рибка в аквариум – изберете Вие. Главното е, да не се конфронтирате с другите живи същества, населяващи същия дом…

Риби

Физическите трудности ще се окажат по-сериозни, отколкото сте очаквали, а това ще Ви накара да преразгледате някои цели, които сте си поставили във връзка със здравето си. Не предявявайте пред себе си нереалистични изисквания. Поставяйте си реалистични задачи и преодолявайте набелязания път крачка по крачка, увеличавайки увереността в себе си и запазвайки позитивното си отношение към по-значителните върхове, които ще се наложи да покорите по-късно. Оценете обстановката и действайте съответстващо.

Какво да прочетем

„Ясенът, кладенецът и синята камбанка“ – мистерия от Нова Зеландия, обхващаща три века и три държави

 „Ясенът, кладенецът и синята камбанка“ е превъзходно вплетен разказ между минало и настояще, който обхваща три века и три държави (Нова Зеландия, Англия и Израел). Движи се през поколенията, като изследва любовта, историята, омразата и тайните, и разобличава темите за предразсъдъците и социалния снобизъм.

Лили изгубва дъщеря си при земетресение в Крайстчърч, Нова Зеландия. Тя се завръща в родното си село в Северна Англия, за да разпръсне пепелта на Чарли. Когато пристига там, спомените от миналото започват да изплуват заедно с много въпроси без отговор. Това е място на призраци за Лили след мистериозното удавяне на приятелката й от училище Кристин в стария селски кладенец – трагедия, свързана по някакъв начин със смъртта на местна жена, обвинена в магьосничество триста години по-рано. Сега Лили е отново в Ешуел Бридж и желае да разбере какво се е случило при кладенеца и истината за бързото заминаване на нейния приятел Израел.

Гледането на света през очите на Лили като възрастен е толкова завладяващо, колкото вплитането на темите за любовта, загубата и магнетичното привличане на дома като последната нишка в сложния гоблен на историята.

„Повече от всичко друго, това е роман, който изследва дълбоко и вълнуващо въпроса какво означава да принадлежиш… такъв, в който да потънеш, за който да мислиш и който да вкусиш“.  Тони Чапел

„Докато ‚Ясенът, кладенецът и синята камбанка‘ не е фентъзи, има нещо очарователно в нея, което остава с вас отвъд последните страници… Като читатели, ние имаме привилегията да знаем повече тайни от героите в историята, които могат никога да не разберат истината за това, което се е случило с Кристин преди всички тези години“. Сузана Уейли

„Ясенът, кладенецът и синята камбанка“ е прекрасна, вълнуваща книга, която изследва болката и остротата на детството и начините, по които връзките, които изграждаме през тези години, могат да ни завладеят“. Маги Трап

Сандра Арнолд е родена в Англия и понастоящем живее в Нова Зеландия. Притежава докторска степен по творческо писане от Централния университет в Куинсланд, Австралия. Съосновател е на литературния журнал „Такахе“. Номинирана е за редица литературни награди. През 2014 г. печели наградата на Otago University Press за творческа резиденция Seresin Landfall. През 2015 г. е лауреат на Наградата за наследство на Нова Зеландия за разказ. „Ясенът, кладенецът и синята камбанка“ е третият й роман, финалист на Наградата за наследство на Нова Зеландия за роман за 2019 г.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Виц

Отива Иван Царевич до леговището на Змей Горянин и виква:

– Излез, Горянин, да се бием!

– Е, що да се бием?

– Дошъл съм да спася Василиса Прекрасна!

– Е,ми спасявай я,вземай я за жена.

След месец.

– Излез, Змей Горянин да се бием!

-Е,ся па що!?

– Дошъл съм да върна Василиса Прекрасна.

– Е, ша са бием!Ще умра, но няма да я взема обратно!

А сега се усмихнете! Започва един прекрасен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви