Габриела Славова
Габриела Славова

Софийският апелативен съд наложи най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“ на обвинените в убийството на Пейо Пеев – Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова.

Досега съпругата на убития Пейо Пеев, обвинена в неговото убийство, беше с мярка за неотклонение „домашен арест“ с аргумента, че трябва да полага грижи за двете ѝ деца. Децата, обаче, бяха иззети от социалните от грижите на Габриела и в момента се намират при майката на убития Пейо Пеев. Междувременно прокуратурата обжалва по-леката мярка на Габриела Славова с настояването тя да бъде задържана.

Нейната майка – Красимира Трифонова, също остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение. По-рано Трифонова беше доведена от съдебна охрана с белезници и пранги на краката.

44-годишният Пейо Пеев беше намерен мъртъв на 18 януари в опожарен автомобил. Смъртта му е настъпила посредством удушаване. За убийството са обвинени съпругата му Габриела Славова-Пеева и майка ѝ Красимира Трифонова

„Не съм психиатър, нито психолог, но поведението на Красимира Трифонова е патологично“, каза Велико Минков след заседанието на Софийския апелативен съд, цитиран от „24 часа“.

„Изключително брутално престъпление срещу близък, в случая – баща на детето й“, каза председателят на състава съдия Пламен Дацов.

„Сега ще бъда по-спокоен“, коментира Велико Минков след заседанието. Той призова държавните институции да бъде направена ДНК експертиза, за да се установи, че той е бащата на второто дете на Габриела. Минков води дело в Окръжния съд в Бургас за това, но до окончателно решение ще минат поне 3-4 г., каза още той.

„Не аз към детето си, а те двете се отнасяха към мен и Пейо като биологичен материал“, отговори на Трифонова Минков.

На заседанието на съда присъства и бащата на Пейо Пеев. Негови показания пред разследващите също бяха цитирани.

Той е разказал, че е видял как Красимира и Габриела влизат в колата, а минути по-късно автомобилът потегля.

Орлин Пеев е последвал сина си във фаталната нощ, защото се е притеснявал за сигурността му при срещата с Красимира и Габриела.

Според експертна справка, приложена по делото, Красимира Трифонова и Габриела Славова са били в колата на Пейо. Този факт, заедно с показанията на бащата на Пеев и смъртта на сина му говори за причинно-следствена връзка, посочи съдия Дацов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви