Лекоатлетът Димитър Христов отново доказа класа и талант. Той стана двукратен шампион на Националния шампионат за юноши и девойки под 18 години. Първенството се проведе в зала „Фестивална“ в София.

В дългия спринт на 400 м състезателят на АК „Бургас 98” имаше преимущество още в началото и завърши далеч пред другите с 50.18. Зад него останаха Павел Грозев (Супер спорт – Варна) с 51.23, и Александър Тодоров (Берое – Стара Загора) с 51.58.

На 200 метра Димитър Христов беше отново недостижим. Той записа време 22,53, подобрявайки постижението си от турнира „Академик“. Преди две седмици, в първото за годината състезание, отново в зала „Фестивална” бургазлията спря хронометрите на 22.86 сек.

На държавния шампионат за състезатели до 20 години в дългата дистанция Христов стана трети с време 50,67 и четвърти на 200 метра с 23,01.

Резултатите на 15-годишният Димитър Христов дават заявка за покриване на нормативите за участие в европейското в Словения.
Успешно участие в шампионата записаха и останалите атлети от „Бургас 98”.

Финалът на овчарски скок при девойките бе истински фурор. Шампионки с резултат 2.40 станаха – Стилияна Радева (Бургас 98), Нели Иванова (Дунав – Русе), Диана Пешева (Тракия 96 Пловдив) и Рая Цоковска (Тракия 96 – Пловдив). Така другата бургаска състезателка Гергана Георгиева остана пета.

При юношите в същата дисциплина съотборникът им Андрей Райков е сребърен медалист с 3.80 м. Дебютантът Петър Гроздев се класира на шесто място.

Бронзов медал на 800 метра при девойки спечели Магдалена Ганчева. Тук шампионка е Мина Младенова (Олимп 97 – Силистра), която атакува норматива на 800 м за европейското първенство за тази възраст, който е 2:14.20.

Атлетката от Силистра постигна 2:15.23 в солово бягане за титлата и ще има нова възможност на 4 февруари в Белград, когато е балканския шампионат в зала за юноши и девойки под 20 години.

Европейската шампионка за глухи от миналата година Илияна Мичевска е четвърта на 400 метра за девойки.

Треньори на бургаските атлети са Величко Денчев и Вяра Петкова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви