„Фенди“ предложи хипнотизираща смесица от минималистичен футуризъм и почит към легендарния Карл Лагерфелд с наближаването на края на Седмицата на висшата мода в Париж, предадоха Асошиейтед прес и АФП.

В публиката бяха звезди като Зендая и Рийз Уидърспун, за да видят как творческият директор Ким Джоунс представи запомняща се футуристична колекция, която не само отдава почит на миналото, но и прегръща мисълта за бъдещето.

„Мислех си за футуризма на Карл Лагерфелд“, казва той за колекция, в която се преплитат лекота, структура и емоция.

И все пак, избягвайки от екзотичните кожи и пера от епохата на Лагерфелд, които бързо излизат от мода, Ким Джоунс се фокусира върху човешката форма – всяка дреха подчертава, а не засенчва притежателя си.

Ревюто бе открито с нов силует, наподобяващ кутия, с прецизни геометрични шарки. Роклите със строги, минималистични подгъви, бяха украсени с мъниста – изтънчена еволюция от миналото на марката, свързано с кожи. Подобни на пера ресни се появиха като нов вид кожа – вероятно, за да привлекат вниманието на по-етично настроените потребители на висшата мода. Джоунс сякаш иска да каже, че визията му за бъдещето на „Фенди“ е в деликатния хуманизъм, а не в животинските кожи, отбелязва Асошиейтед прес.

Майсторството на ателиетата на „Фенди“ пролича във всяко изделие, демонстрирайки изящество в бродерията, шева и обработката на материите.

Творенията, макар и да повтарят величието на висшата мода, бяха съвременни в изпълнението си. Джоунс спазва правилата на базираната в Рим модна къща, като същевременно смело навлиза в по-малко пищно и по-изтънчено бъдеще.

В забързаната дигитална епоха екстравагантните покани за ревюта на модната индустрия обаче изглеждат предизвикателно анахронични, съобщава Асошиейтед прес. Всеки сезон орди от куриери обикалят Париж, доставяйки на гостите в домовете им или в хотелските стаи артистични покани.

В този ритуал има нотка на ирония, тъй като много от ревютата, които тези покани рекламират, са на екологична тематика.

„Валентино“ намигна на Уили Уонка – с блестящ златен билет, а „Фенди“ изпрати гигантска кутия с части за сглобяване на роза с марката на модната къща, с включени инструкции.

„Шанел“ пък представи очарователен билет за кино, на който просто бе изписано „BUTTON“ – прелюдия към модния спектакъл, вдъхновен от копчетата, запазен за тяхната ВИП аудитория.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви