Освалд Шпенглер
Освалд Шпенглер

В началото на миналия век, през 1918 година немският философ и културолог Освалд Шпенглер /1880 – 1936 / публикува своя пророчески труд „Залезът на Запада“. В него този съвременен Нострадамус с плашеща прецизност предсказва смъртта на европейската цивилизация през следващите 100 години. Тогава малцина са приели сериозно думите и дори са определили книгата като „научна- фантастика“ в стила на Жул Верн.

Но се оказа, че Шпенглер е бил напълно прав. Няма съмнение, че славната и най- развитата досега в историята Европейска цивилизация е тежко болна и бавно умира. Да, оказа се, че Освалд Шпенглер се оказа нещо като Нострадамус на 20- тия век.

Известно е, че той е единственият човек, от когото се е страхувал дори Хитлер. По време на среща с фюрера през 1933 година Шпенглер, за негов ужас, пред свидетели, открито осмива плановете на лидера на Райха да завладее света. За щастие, се разминава със затвора и смъртта.

Още през 1918 г. философът казва: – „След около сто години ще дойде краят на Европа! И ще стане по следния начин – първо ще се втурнат потоци от непознати – тогава пришълци от други страни и континенти, ще започнат погроми, бунтове, самотници и терористи ще стрелят по тълпата. Ще избухват локални конфликти, често водещи до кръвопролития и войни

В същото време една ужасна криза ще удари икономиката. Ще се появят смъртоносни болести, епидемии. И за около пет години преди края на смъртта на цивилизацията ще започнат глобалните промени в климата. Земята ще се замърси, ще се замърси и атмосферата, водата, въздуха!“

Това бяха думите на Освалд Шпенглер преди повече от век.

Удивително е, че точно това виждаме сега. Ако се обърнем към Историята, ще открием една странна закономерност. Всяка велика цивилизация е живяла средно от 1,5 до 2 хиляди години. Древна Гърция, Древен Рим, Вавилон, индианците маи, ацтеките от Латинска Америка, Китайската империя. Европейската цивилизация сега е 2024 г. от рождението на Христос. Сривът на съвременна Европа вече следва същия сценарий.

Сривът започна от същото място, където започна всичко – първата икономическа криза в Европа беше в днешна Гърция.

Любопитно е, че съвременните демографи вече установиха случващото се – застаряването на бялата раса, нарастване на другите раси – огромната раждаемост в Индия и Китай, голямата раждаемост в страните на Третия свят, мащабната миграция към Европа и Щатите, епидемията COVID- 19,появата на болестта СПИН.

Прогнозата на Шпенглер – белите хора на Земята стават по-малко, а бялото просто се топи като пролетен сняг пред очите ни!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви