Със съвместна инициатива под наслов „Моята история за образованието“ РУО на МОН – Бургас и Катедра „Педагогика и методика на обучението“ към Факултета по обществени науки на Университет Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, отбелязаха 24 януари – Международния ден на образованието.

По случай международния ден на образованието в периода 23. – 25. януари студенти от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и преподавателите гл. ас. д-р Гергана Аврамова-Тодорова, ас. д-р Виктория Христова, ас. д-р Блага Димова и Ави Абнер се срещнаха с дванадесетокласници от пет бургаски училища – СУ „Димчо Дебелянов“, СУ „Св. Св Кирил и Методий“, СУ „Св. Константин Преславски“, ГПЧЕ „Г. С. Раковски“ и ГПРЕ „Васил Левски“.

По време на срещите те споделиха личните си истории за избора на професията „учител“ и мотивацията си да продължат образованието си в университет.

В проведената дискусия учениците, вдъхновени от споделените истории, разказаха за своите мечти и кариерни желания, зададоха въпроси за възможностите да продължат образователния си път, получиха ценни напътствия за избор на специалност и начини на кандидатстване в университет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви