„Само през декември ръстът на турските туристи у нас е 22%. За нас е изключително важно да продължим тази тенденция и да улесним туристопотока от Турция. Аз знам, че основният проблем за туристите от Турция е издаването на визи, затова активно работим с МВнР и МВР по разрешаването на този въпрос“, каза министърът на туризма Зарица Динкова, по време на кръгла маса организирана от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Министър Динкова подчерта, че тенденцията, която наблюдаваме през декември за увеличение на туристопотока от югоизточната ни съседка може да бъде продължена чрез усилена работа с турския туристически сектор. „Въпреки че турските туристи идват предимно по суша се надявам, че и въздушният Шенген ще даде възможност на всички, които имат шенгенски визи да влизат у нас по-лесно“, изтъкна министър Динкова.

България, съвместно с бранша, ще насочи своите усилия към популяризиране на дестинацията ни на турския пазар.

Това може да стане с предлагането на различни пакети и услуги, както с провеждането на спортни и детски лагери, така и с активна реклама на отличните ни условия за СПА, уелнес, здраве, кулинарен и културен туризъм

Именно, за да продължим доброто ни партньорство с турския туристически бранш ще бъде отправена покана към турската страна за провеждане петата сесия на българо-турския Комитет по туризъм в Банско.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви