Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

През 2020 г. 41-годишният американец Нейтън Кемпбъл тръгва за Националния парк и резерват Денали в Аляска. Заявява, че иска да намери легендарната Черна пирамида. Той не се завръща от това пътуване и все още не се знае какво се е случило с него …

На 27 май 2020 г. Нейтън наема чартърен самолет от Талкитна. С него възнамерява да отиде до малкото езеро Кери в северозападния край на Националния парк Денали. Кемпбъл е опитен турист и е много добре подготвен за прехода. Освен раница с палатка и резервни дрехи, той взема голям запас от храна и сателитен телефон. Така ще може редовно да се свързва с жена си и дъщеря си.

Той планира да прекара 4 месеца в гората на Денали – от юни до септември. Ще бъде на място, където на много километри около него няма да срещне присъствието на човек. От мястото на езерото Кери до най-близкия малък пункт с население 13 души  е около седмица ходене. И то – през едва проходима растителност.

Според пилота, докато летят към желаната дестинация, Кемпбъл му казва защо отива в такава пустош. Той съобщава, че иска да намери Черната пирамида на Аляска, разкази за която циркулират в Интернет.

Казват, че тази структура е около четири пъти по-голяма от египетската пирамида на Хеопс. Но тя е напълно скрита под земята, и че е на много хиляди, ако не и милиони години.

Конспиративните теоретици смятат, че цялата информация за местоположението на тази пирамида е умишлено изтрита от наличните източници,

включително сателитни изображения, от американските служби за сигурност. И че американските власти отдавна знаят за съществуването й и са построили военна база до нея.

Преди изчезването на Кемпбъл, за Черната пирамида в Аляска се пише малко, дори във форумите на конспиративните теоретици. Тази история е малко известна и непопулярна, но след изчезването му започва да се коментира усилено.

Района на гористата местност близо до езерото Кери и близкото езеро Минчумина е известен на военния персонал от 30-те години на миналия век. През онези години американският генерал Били Мичъл, известен като „бащата на американските Военновъздушни сили“, отбелязва, че „това място е на еднакво разстояние от големите градски и индустриални центрове на северното полукълбо“, и че „ако бомбардировач B-52 излети оттам с пълен резервоар, може да удари Токио, Пекин, Москва, Париж или дори Ню Йорк“.

Нейтън Кемпбъл
Нейтън Кемпбъл

Първите истории за Черната пирамида в Аляска се появяват в началото на 90-те години на миналия век. Съобщава се, че учените, изучаващи ударни вълни от подземни ядрени опити в Китай през 1992 г., са открили „странен, зърнест обект с форма на пирамида, намиращ се на 213 метра под повърхността на Аляска“. Възрастта и целта на пирамидата са неизвестни.

Тогава популярният паранормален радиоканал Coast to Coast AM разказва историята на капитан от американския флот.

Той заявява, че е работил в строго секретни радарни инсталации в Аляска през 80-те години на миналия век

и многократно е забелязвал, че мистериозен, изключително мощен източник на електромагнетизъм близо до езерото Минчумина нарушава полетите на самолетите и комуникациите на неговата база.

Когато капитанът чува историята за китайските ядрени опити и огромната подземна пирамида, разбира, че именно този обект е създал записаната интерференция. Той казва, че този обект не е на нито една сателитна или обикновена карта, а когато споменава на началниците си за това, те му заповядват да мълчи и го заплашват с военен трибунал.

Нейтън Кемпбъл тръгва да търси тази пирамида, очевидно просто претърсвайки гората между езерата Кери и Минчумина. Може би е търсил някакъв таен вход към подземието, тунел, врата към бункер или нещо подобно.

До средата на юни Нейтън редовно се свързва със съпругата и дъщеря си по сателитния телефон, но изведнъж обажданията му спират. Той се е разбрал с пилота да го вземе обратно на същото място, където го е оставил, близо до езерото Кери, в средата на септември. Но когато пилотът пристига на мястото, никой не го чака …

Изпратена е група, която да претърси района, и след няколко дни откриват вещите на Кемпбъл – спукани контейнери за храна, разпръснати дрехи, разхвърляна палатка,

но без следа от самия Нейтън или какъвто и да е намек за случилото се с него.

В палатката намират дневник, изгризан от мишки, в който последният запис е от края на юни. Той гласи: „Отидох за вода.“.

Още няколко дни над района летят дронове, но нищо подозрително не е забелязано. Кемпбъл изчезва безследно. С настъпването на големите студове търсенето спира. На 1 октомври 2020 г. Кемпбъл е обявен за изчезнал и остава в този статус и до днес.

Какво му се е случи? В онази област наистина може да се случи всичко. Може да е нападнат от мечка, да е паднал в езерото и да се е удавил, да е паднал от скала и т. н.

Но някои смятат, че най-накрая е намерил това, което е търсил, и е бил „отведен“, за да не каже на никого за това.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви