Волейболистите на „Дея Спорт”, които в неделя спечелиха Купата на България, записаха лесна и очаквана победа над аутсайдера „Раковски”.

На старта на втория полусезон в ефбет Супер Волей тимът, воден от Франческо Кадеду, победи като домакин „Раковски” (Севлиево) с 3:0 (25:18, 25:19, 25:20) в мач от дванадесети кръг на елита. За бургазлии това е единадесета победа. Те имат една загуба и 32 точки и продължават еднолично да са на върха в елита.

За „Раковски” това е единадесето поражение, като с един успех и 3 точки продължава да заема последното дванадесето място в таблицата.

Основният състав на „Дея Спорт” получи почивка, като Франческо Кадеду даде възможност на останалите състезатели за изява. Въпреки това бургазлии не дадоха никакви шансове на съперника. И в трите гейма взимаха разлика, поддържаха я докрай и спечелиха безпроблемно мача в три гейма.

Реализатор в мача стана Планкай Омошеби Закари с 16 точки ( 4 блокади). Тодор Димитров завърши с 10 точки ( 1 ас).

Съставът на „Дея Спорт”: Борис Николов 3, Закари Паланкай-Омошеби 16, Лукас Мидалоз 16, Тодор Димитров 10, Стефан Чавдаров 7, Милослав Димов 7 – Иван Дунков-либеро (Мартин Иванов-либеро).

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви