щрангове

Във всички стари домове, особено тези, построени в друга държава, всички тръби трябва да бъдат сменени, особено канализационната линия. Това се дължи на факта, че металът се износва, тъй като водата с допълнителни примеси го отмива и различни компоненти се утаяват по стените с тънък слой. Това води до неприятни миризми.  Но можете да се справите с този проблем доста лесно.

Смяна на щрангове и тръби

В наши дни има голямо разнообразие от сплави и компоненти. Някога повечето тръби са направени от чугун. Този материал има много предимства, но в зависимост от качеството на водата експлоатационният му живот  е около 40 години. Водата е агресивна среда, в нея има различни соли и минерали, а също да не забравяме и ефекта на кислорода, който също руши метала.

Днес повечето тръби са изработени от пластмаса или метал-пластмаса, което е не само по-издръжливо, но и по-естетично.

Струва си специално да споменем тръбите от полипропилен и поливинилхлорид, тъй като от тях са направени много конструкции. Срокът им на експлоатация варира от 40 до 50 години, но в по-мека среда достига 80 години.

Също така, важно е да отбележим, че подмяната на версията от чугун е доста сложна, което също трябва да се има предвид. След демонтиране и монтиране на щранг често се налага смяна и на други компоненти – кранове, вентилация и така нататък.

Когато купувате или ремонтирате апартамент, трябва да започнете с подмяната на тръбите с пластмасови. Това е най-добрата инвестиция в ремонт, тъй като в случай на повреда на стари тръби се извършва цялостен или частичен демонтаж на декоративни елементи и облицовки. И също така ще има определени неудобства с припокриването на общия вентил за достъп на водата и щранга, което ще бъде лошо начало за отношенията със съседите, защото е по-добре да направите всичко наведнъж с високо качество, вместо постоянно да ги притеснявате поради чести ремонти.

Ако бюджетът е ограничен, първо трябва да се извърши демонтаж и подмяна на повредена  щрангова тръба, в противен случай разходите значително ще се увеличат.

Относно миризмите, за пълно елиминиране и избягване на появата на нови миризми е необходимо да се постави изолация, която по правило е придружена от щранга в комплекта, но се продава и отделно.

Смяна на щрангове цена без конкуренция

Ако искате ремонтът по смяна на щрангове и тръби да протече гладко, бързо и качеството да е на ниво, тогава непременно потърсете надежден изпълнител. Работата на професионалистите, които се занимават отдавна със смяна на щрангове, ще бъде с много по-високо качество и ще ви остави напълно удовлетворени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви