Тръмп спечели и в Ню Хемпшир
Тръмп спечели и в Ню Хемпшир

Доналд Тръмп спечели първичните избори на републиканската партия в Ню Хемпшир, предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент на САЩ получи 53,2% от гласовете на участвалите в изборите привърженици на републиканската партия, които трябва да номинират кандидат за президентския вот тази есен.

Убедителната победа на Тръмп прави реванша с Байдън през ноември да изглежда по-вероятен от всякога. Основният съперник на Тръмп, Ники Хейли, завърши на второ място с 45.7.

Резултатът е неуспех за бившия посланик на ООН Ники Хейли, въпреки че инвестира значително време и финансови ресурси. Тя е последният голям претендент, след като губернаторът на Флорида Рон ДеСантис прекрати кампанията си през уикенда.

Съюзниците на Тръмп засилиха натиска върху Хейли да напусне надпреварата преди затварянето на избирателните секции, но Хейли обеща след обявяването на резултатите да продължи кампанията си.

Говорейки пред поддръжници, тя засили критиките си към бившия президент, поставяйки под съмнение умствените му способности и представяйки себе си като обединяващ кандидат, който ще постави началото на смяната на поколенията. „Това състезание далеч не е приключило. Остават десетки щати“, каза Хейли.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви