Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Според изследователи в Китай древен китайски ръкопис, предоставен на обществеността през 2011 г., описва подробно мистериозно събитие. То се е случило  преди близо 500 години: отвличане от извънземни.

Текстът, датиращ от 1528 г., описва мистериозна „звезда“, която пресичала небето, движейки се от изток на запад. Тя слязла в околностите на малко селце близо до планините. Един от жителите на селото, заинтригуван от странния обект, се приближил. По думите на очевидеца, обектът бил дискообразен и голям като къща, покрит с блестящи цветове, различен от всичко, което е виждал през живота си. Мъжът припаднал, се казва в ръкописа.

Той дошъл на себе си на студено странно място, което било осветено от мистериозен червен оттенък и въпреки че все още можел да види слънцето, луната и звездите, близо до него нямало колиби или хора – само мистериозни създания с кръгли лица и три очи вместо две. Според древния отвлечен мистериозните същества носели странно изглеждащи дрехи и говорели на език, който той не разбирал.

Описанието на мистериозното отвличане от НЛО е намерено в колекция от ръкописи, подарена на Министерството на културата на Китай.

След като експерти анализирали ръкописа, министерството публикувало книга по случая. В нея е и дневникът на предшественик от династията Мин, отпреди около 500 години. Разказът за отвличането е на една страница от общо над петстотин. В тях се разказва за древна медицина, музика, бойни изкуства, исторически събития.

След като отвлеченият каменоделец отново се оказал в дома си, станало ясно, че го е нямало цяла година. Авторът на ръкописа се е срещнал с отвлечения след завръщането му и е записал спомените му. Каменоделецът имал на гърдите си червен белег. Заклел се, че е с ума си и разказът му е автентичен.

Това не е единственото древно доказателство, че НЛО са посещавали Земята през вековете. Съществува документ, в който един будистки монах описва среща с НЛО.

Самоличността му е известна в историята – той е от Чан, негов учител е бил Хсу Юн.
„В края на Голямата молитвена среща изкачих връх Да-луо, където отдадох почит на лампите на мъдростта (такъв е точният цитат – бел.ред. ).

Първата вечер не видях нищо, но през втората видях голяма светлинна топка, която лети от Северния към Централния връх, където слезе, разделяйки се малко по-късно на над десет топки с различни размери. Същата нощ видях на Централния връх три топки светлина да летят нагоре и надолу във въздуха, а на Северния връх – четири топки светлина, които варираха по размер.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви