Георги Генджов, обвинен в убийството на майка си Рада Гешева, остава зад решетките с постоянна мярка задържане под стража.

Това реши днес съдия Захарин Захариев. Решението е логично, като дори адвокатът му Ваня Радиева определи още преди мярката подобно действие като логично.

Той е приет за лечение в ЦПЗ Бургас. Тепърва ще се установява състоянието му след една психиатрична експертиза. От кратките обяснения, които успя да ми даде само донякъде осъзнава стореното. Смята, че това не е била биологичната му майка. Причините за убийството тепърва ще разбират. На този етап от производството и аз смятам, че най-добре би било да бъде оставен в ареста. Много е тежко това, което е извършил и много жестоко. Трупал е много злоба и гняв към майка си, защото е лежал в център за психично здраве и защото са му давали лекарства, но обясненията му бяха много кратки“ , каза адвокат Радиева.

Самият Генджов пък псуваше своя психиатър, който бе го чакаше преди заседанието на съда.

За мен той е осъзнавал какво извършва. Казва си го категорично. Вече е въпрос на експертиза какво е състоянието му в момента и какво е било по време на извършването на престъплението. Чакаме резултати за конкретна диагноза. Може да има в лека форма шизофрения, но вещите лица и експертите ще кажат какво му е състоянието. Днес той бе абсолютно адекватен. Има доказателства, че преди извършването на престъплението е употребявал марихуана“, сподели от своя страна прокурор Ангел Георгиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви