Пеевски
Пеевски

Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски продължава да бъде най-неодобряваният политически лидер в България, а огромната му активност през последните месеци не показва положителен ефект върху рейтинга му. Това става ясно от проучване на „Маркет линкс“по поръчка на бТВ.

Неодобрението към Пеевски е 78%, а едва 8% от запитаните го одобряват, което е по-малко от процентния дял на подкрепата, получена от ДПС на последните парламентарни избори.

Изследването на “Маркет линкс“ показва, че премиерът има близо три пъти по-добър рейтинг от този на Пеевски – 22% одобрение. Неодобрението към Денков е 58%.

Корнелия Нинова е вторият най-нехаресван политически лидер след Пеевски. Лидерът на БСП се радва на едва 11% одобрение, докато неодобрението към нея е 71%

Трети по непопулярност е съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков със 70% неодобрение и 14% одобрение. Лидерът на “Възраждане“ Костадин Костадинов е съвсем близо до Петков с 15% одобрение и 64% неодобрение. Следва другият съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов с 15% одобрение и 62% неодобрение.

Най-високо одобрение сред партийните лидер има Бойко Борисов с 20% одобрение срещу 63% неодобрение.

Президентът Румен Радев има положителен рейтинг от 42% одобрение и 38% неодобрение. Излизането от изпълнителната власт се е отразило добре на неговия имидж. Докато на власт беше служебното правителство, Радев беше с отрицателен рейтинг.

Правителството има 20% одобрение и 60% неодобрение. Народното събрание има едва 13% одобрение, а неодобрението е 63%.

Изследването на „Маркет линкс“ е проведено в периода 10-19 ноември 2023 г. сред 1014 пълнолетни граждани по метода пряко лично интервю и онлайн анкета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви