Пеевски
Пеевски

ДПС поиска оставката на президента Румен Радев заради сезирането на Конституционния съд. Президентът сезира съда относно  избора на двамата конституционни съдии от парламентарната квота. „Радев просто си анонсира в момента проектчето 3 март. И затова се опитва да влезе във война с евроаттлантическото мнозинство, този проруски президент. Съветвам го да не се занимава с това, просто да подаде оставка днес, да си основе партията“, заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

В същото време той прогнозира, че държавният глава няма да си прекрати мандата, защото се страхувал за имунитета си заради стари разследвания срещу него и президентската институция. Пеевски обяви още, че Румен Радев е „цирковото куче на Нинова“, тъй като тя го призовала да бойкотира клетвата на новите конституционни съдии, а той сезира КС.

„Моето мнение е, че президентът се страхува да излезе като лидер на тази партия, пак ще сложи някое бау-бау отпред, както го е правил досега и ще се скрие. Първо да се уточни какъв е – днес Нинова го съветва да скача, той скача. Първо да реши дали е нейното цирково куче или ще става лидер на партия“, заяви Пеевски. И настоя медиите да се фокусират върху държавния глава и старите разследвания като „Пътят на копринката“. Подхвърли още, че е интересно да се узнае в какви отношения е бил той с главния прокурор и дали има дела на трупчета.

„Той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си. Да сте чули за разследванията срещу него, да не би да има дела върху трупчета, хубаво е да поровите. Какво се случи със записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си. Къде е скрито това дело? Къде потъна Пътят за копринката? Това са въпроси, които държа да зададете“,

даде императивни указания на телевизионните репортери Пеевски.

И посъветва Румен Радев да не отклонява вниманието с темата за КС. „Темата за КС приключи, бяха избрани двама достойни кандидати, тема няма“, отсече Делян Пеевски. Той изрази очакването след гласуването на новия съдебен закон разследванията срещу държавния глава да бъдат довършени.

Кандидатът за лидер на ДПС констатира, че президентът е събрал достатъчно средства на „Дондуков“ 2 през последните две години, за да си направи партия в момента. И попита: „Кой е касиерът?“

„Въпросите вие трябва да ги задавате. Президентът трябва да спре да тъне в комфорт. За мен прожекторът ви трябва да свети към президентството – една тъмна институция, пълна с много кеш“, посъветва журналистите Пеевски.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви