Живко Коцев - Главен секретар на МВР
Живко Коцев - Главен секретар на МВР

Мъжът, подал сигнали за бомби в училища в цялата страна, е задържан. Той е 32-годишен български гражданин. Живее на територията на Област Добрич. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев пред журналисти във Враца, където бе на проверка в Областната дирекция.

Той каза още, че е иззето и устройството, от което са изпратени заплахите за бомби.

„Вчера на имейла на националната система 112 е получено съобщение, че ще избухнат взривни устройства във всички училища в страната. Предприети са незабавни действия. Оказа се, че няма поставени взривни устройства след извършени проверки“, допълни Коцев.

Има данни за психическо заболяване на 32-годишния задържан мъж, потвърди за БНР говорителят на Районната прокуратура в Добрич д-р Даниел Илиев. Предстои да му бъде назначена медицинска експертиза.

Главният секретар коментира и убийството в София, при което мъж беше открит удушен и запален в автомобил в „Драгалевци“.

„Има задържани две лица. Спрямо тъщата на жертвата са събрани достатъчно доказателства. Съпругата му е под домашен арест, защото има малко дете, за което да се грижи. Прокуратурата ще поиска вземане на постоянна мярка за авторите на това брутално деяние“, посочи той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви