Венец на жестокостта. Така бургаската прокуратура определя убийството на бургаската учителка Рада Гешева, която бе наръгана десетки пъти с нож от собствения си син Георги Генджов. Повече подробности за бруталното престъпления днес дадоха директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Емил Павлов и окръжният прокурор Георги Чинев.

Полицейският екип на място установява Гешева в жилището й без признаци на живот. Синът й прави пълни самопризнания на мястото на убийството. Пред правораздавателните органи той казва: „Унищожих й бъбрека!“. Георги Генджов заявил също, че искал „да я приключи бързо“.

Първо искал да й пререже гърлото, но ножът се счупил. След това взел второ острие, с което започват да ръга по цялото тяло майка си. Преди това в продължение на 4 часа той я гледал втренчено, което накарало жената да се паникьоса. Вероятно е имало и разговор, свързан с наркозависимостта на Генджев.

По думите на прокурор Чинев Генджев не изразявал и съжаление за стореното. Убиецът, който е и криминално проявен за притежание на наркотици, е бил настаняван 7 пъти с Центъра за психично здраве в Бургас.

Работата по случая е много интензивна. Скоро ще бъде поискана постоянна мярка задържане под стража спрямо задържаното лице. Той системно е злоупотребявал с наркотици и тепърва ще се разбере дали това е отключило психическото му състояние„, сподели прокурор Чинев.

Предишни случай на сигнали за агресия не е имало, а само такива за наркозависимостта му и това е наложило неговото привеждане в Центъра за психично здраве„, каза от своя страна ст.комисар Павлов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви