ПГЧЕ „Васил Левски“ в Бургас излязоха със съобщение, в което скърбят за убитата си колежка Радка Гешева. Публикуваме го без редакторска намеса:

ПГЧЕ „Васил Левски“ в град Бургас се раздели при трагични обстоятелства с един от най-добрите си учители – Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, въпреки че е непоносим всеки сблъсък със смъртта.

Проблемът, както казва Булгаков в „Майстора и Маргарита“, е че понякога е внезапно смъртен. Никой не знае колко дълго ще се навива нишката на живота му и кога ще се скъса. Това е тайна.

За учителя Радка Гешева нямаше тайни в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е изцяло свързан с историята на гимназията.

Трудно е да се опише с една дума или изречение. Тя беше „будител, магнит, магия, незабравима, изключителна, тя бе доброто, тя бе любов и още много…“

Скърбим дълбоко за загубата! И ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева – длъжни сме да го направим.

Светъл път към света на ангелите!

От колектива на ПГЧЕ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви