Дуда и Зеленски
Дуда и Зеленски

Помощта на САЩ е „единствената надежда за победа на Украйна във войната с Руската федерация и начин да се избегне по-голяма война и необходимостта от участие на американски военни в нея“. Това изявление направи  президентът на Полша Анджей Дуда в интервю за Fox News, отговаряйки на въпрос за важността на подкрепата на САЩ в момент, когато Конгресът обсъжда пакет от мерки, необходими за продължаване на помощта за Украйна, предаде агенция УНИАН.

„Сега, ако Руската федерация спечели тази война и атакува друга страна, това би означавало риск от нова голяма война в Европа. Следователно само Съединените щати могат да помогнат да се избегне избухването на такава война, като предоставят подкрепа на Украйна“, каза Дуда.

В американския Конгрес се води дебат дали да бъде продължена помощта към Киев. Републиканците са против, твърдейки, че първо Вашингтон трябва да отдели пари за подсигуряване сигурността на собствената си граница. Украйна обяви, че след януари липсата на военната и финансова подкрепа от САЩ ще се отрази пряко на случващото се на фронта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви