Румен Овчаров: Подкрепям Нинова,но е време да си ходи
Румен Овчаров:Подкрепям Нинова,но е време да си ходи

Корнелия Нинова потвърди призива на Румен Овчаров към нея от съботния пленум на партията – да не се кандидатира за трети лидерски мандат в БСП. Соцлидерката цитира точно какво е казал Овчаров пред членовете на Националния съвет по време на заседанието: „Подкрепям Нинова, защото изчисти партията от корпоративни интереси, но е време да си ходи“. „Овчаров обаче има само един глас“, напомни тя по време на интервю.

Шефката на БСП не отговори в прав текст на въпроса дали ще се бори за трети мандат като председател на партията на предстоящия конгрес. Уставът ограничава лидерите да бъдат преизбирани до втори мандат включително.

Нинова пък защитава тезата, че тя самата няма два пълни мандата, тъй като първия път беше избрана по стария устав на БСП, а нововъдението за двата мандата е вече според новия устав, като това ще рече, че има право на трети мандат, който ще й се води втори поред, според новите правила. „Който не е съгласен – да се яви на преки избори“, хвърли ръкавицата тя.

Пълният цикъл от четири избори в партията ще започне от юли. Те ще продължат до септември, обясни соцлидерката. През октомври ще бъде направен пряк избор на председател на партията. Нинова уточни, че през ноември ще има конгрес, на който новият председател трябва да стъпи в четиригодишен мандат.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви