Минчев навит да води листа,но решение няма
Минчев навит да води листа,но решение няма

Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев потвърди, че е дал съгласие да бъде водач на листата за европейски избори на ПП – ДБ. Така единственият потвърдил, че се бори да бъде номиниран за председател на парламента при ротация остава Атанас Атанасов.

Според Минчев, промяната в първоначалната заявка да оглави НС след Росен Желязков е решение на партиите. Окончателно решение обаче все още няма.

„Все още не са взети тези решения. Аз до този момент съм дал принципното съгласие да бъде моето име обсъждано за водач на евролистата. Това е въпрос, който се решава от колективни органи, както и разбира се и ротационния председател след месец и половина. Решенията са съвместни. Това не са еднолични решения, а са решения на колективни органи“, каза той.

Все още няма яснота и дали ПП – ДБ ще се явят заедно на европейските избори, каза още Минчев.

„Това е въпрос на разговори между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, които се водят. Моето лично мнение е, че е добре, както на местните избори се явихме заедно, тук също да продължим да показваме това единство. Това не е никакъв проблем за евентуалното общо явяване сега на изборите. Ние подхождаме доста сериозно към предстоящите европейски избори, тъй като си даваме сметка и те колко са важни за нас. Нашата цел е да направим една доста сериозна листа за Европейските избори. Така че да имаме и сериозно представителство след това в Европарламента“, допълни зам.-председателят на парламента.

Пред БНР депутати от ПП – ДБ потвърдиха, че се обсъждат различни варианти за участие в европейските избори.

Разнобой има и по отношение на номинацията на председателя на ПГ на ГЕРБ СДС Десислава Атанасова за конституционен съдия. Вече петима депутати от ПП – ДБ са обявили на заседание на парламентарната група, че няма да подкрепят кандидатурата ѝ – това са бившият вътрешен министър Бойко Рашков и четиримата представители на „Зелено движение“. Резерви е изразил и лидерът на „Средна европейска класа“ Константин Бачийски, но решението на партията му как ще гласува той, ще бъде взето в следващите дни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви