Григор надви любимец на публиката
Григор надви любимец на публиката

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Това се случи след четирисетова битка срещу любимеца на местната публика и определен за „лошо момче“ на австралийския тенис – Танаси Кокинакис, когото Гришо победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 за общо 3 часа и 29 минути.

Тежък мач, най-вече заради обстановката на корта. Очаквано бе, че публиката ще застане на страната на своя местен любимец, но понякога подкрепата минаваше границите на приетите тенис норми.

За щастие Гришо показа огромна зрялост и не се пропука с изключение на един-два трудни мига. Българинът устоя на освиркванията и в крайна сметка показа, че е значително по-класният тенисист.

Родната звезда си позволи да покаже емоции едва след последната решителна точка, когато се обърна към публиката и ясно им показа: Аз съм тук и продължавам в турнира.

А в третия кръг на надпреварата Григор ще им доста удобен опонент в лицето на португалеца Нуно Боржеш, който се намира на 69-о място в ранглистата и за първи път в кариерата си достига до подобна фаза на турнира от Шлема.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви