ИТН пак поиска оставка на кабинета
ИТН пак поиска оставка на кабинета

В декларация от парламентарната трибуна от ИТН отново поискаха оставката на правителството. Депутатът Станислав Балабанов цитира постове във Facebook на един от лидерите на ПП-ДБ Христо Иванов отпреди 3 години, в които казва, че няма да прави коалиция с ГЕРБ и го обвини в политическо лицемерие. Един от примерите, според него, е свързан с номинацията на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за конституционен съдия.

„Номинацията на г-жа Десислава Атанасова за съдия в Конституционния съд е издигната лично и от въпросният Христо Иванов, положил подписа си под тази номинация, уверявайки всички нас, че госпожа Атанасова отговаря на всички професионални и морални критерии за този висок пост.

Затова ще ви цитирам поста на Христо Иванов във „Фейсбук“ от 2-ри октомври 2020-та година, демек пак преди три години: „Деси Атанасова – председател на Конституционна комисия, е естествено продължение на фарса „ГЕРБ пише нова Конституция“. Деси Атанасова и прочее „калинки“ са готови да ни превърнат от прокурорска република в прокурорска монархия. И тук ще завърша с един цитат от бъдещия конституционен съдия Десислава Атанасова: „Оставка, неможач!““, заяви той.

Декларация от парламентарната трибуна прочетоха и от „Възраждане“. Лидерът на партията Костадин Костадинов се обяви срещу намеренията на управляващите, по думите му, да изхвърлят от образователната система всички текстове в българските учебници, в които се изразява признателност към Русия за освобождаването ни от османско владичество.

Той цитира стихотворения от Иван Вазов и думи на капитан Петко Войвода и Георги Бенковски от „Записки по българските въстания“. А заради реплики от залата от депутати от ПП-ДБ за просрочено време при четене на декларацията, Костадинов заяви: „Без значение какво в момента имаме ние към настоящия момент като политически виждания. Това е позор. Позор за представителите на една част от уж демократичната общност в България“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви