Мястото на строежа

Жители на кв. Сарафово подготвят подписка до Областна администрация Бургас, в която настояват да има детска площадка и парк върху терен, отреден за застрояване. Община Бургас със Заповед №1018/20.04.2021 г. на зам.-кмет „Строителство, инвестиции и регионално развитие“ е отредила параметри за застрояване на въпросния терен, както следва: височина до 10 м. (3 ет.), плътност на застрояване до 30%, кинт до 1.5, озеленяване – минимум 50% и задължително паркиране в границите на УПИ-то. Към този момент теренът пустее и има сигнали за незаконни действия в него, а в съседен държавен имот вече има реализирано незаконно строителство.

Областният управител разпореди спешна проверка, която показа, че до момента не е имало искане от страна на Община Бургас теренът да й бъде предоставян за изграждане на парк или детска площадка.

С цел предотвратяване на бъдещи незаконни действия в терена е взето решение той да бъде продаден. „Ако Община Бургас има визия за ползването на парцела в полза на обществото, Областна администрация е готова да съдейства по съответния законов ред“, коментира Пламен Янев.

За да разясни на място ситуацията и да избегне дезинформация по темата, Областна администрация организира среща тази вечер от 18:00 часа в Читалище „Ангел Димитров 1929“ в кв. Сарафово. На срещата са поканени жители на квартала, общински съветници и всички заинтересовани лица.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви